YU-retro című rovatunkban felidézzük a montenegrói születésű jugoszláv futballzseni, Dejan Savićević egyik legszebb pillanatát.

1999-et írunk, zajlanak a selejtezők a belga-holland közös rendezésű Európa-bajnokságra. A 8. csoportban robbanásveszélyes elegy alakult ki: összesorsolták a horvát és a (kis)jugoszláv válogatottat, ráadásul a macedónok is ide kerültek.

Savićević a csapat melegítőjében egy dokumentumfilmes stábnak nyilatkozott a sorsdöntő zágrábi meccs előtti napon. Egy járókelő kiszúrta, és átkiabált neki, hogy "Szar vagy!" (0:15).

A Milan egykori sztárja nem jött zavarba, pillanatnyi habozás után felvette a kesztyűt, és kimondottan választékos stílusban felajánlotta neki a nemi szervét. (A tükörfordítástól eltekintenénk.) Ezután blazírt arckifejezéssel a kamera felé fordult, és mint aki jól végezte dolgát, folytatta az interjút. Erre tényleg csak a legnagyobbak képesek.

A videó gyorsan népszerű lett, és természetesen egy újabb fronton egymásnak ugrasztotta a legvadabb nacionalistákat.

A meccs egyébként 2:2-es döntetlennel zárult, ami a jugoszlávok továbbjutását és a horvátok kiesését jelentette.

10 komment

Címkék: interjú horvátország jugoszlávia dejan savićević yu retro

A bejegyzés trackback címe:

https://hajraszerbia.blog.hu/api/trackback/id/tr462029814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

msadmin 2010.05.25. 14:13:41

kimondottan érdekelne a forditás:-)
komolyan

Styxx 2010.05.25. 14:38:17

@Milojko Pantić:
Egy gond van az angol felirattal, hogy a "purger" szót, ami gondolom jófajta zágrábi germanizmus, jelentése a helyi történelmi argóban "polgár" és lényegében a zágrábiak évszázadok óta használt nem is durva gúnyneve, mondhatni kedveskedő beceneve, simán asshole-nak fordítják.

Mintha a mi polgári köreink lennének "asshole circle"-k

De kössz a posztot, ez tényleg nagy volt, kering is jó ideje a youtube-n. A legfaszább, hogy simán visszazökken az interjú főcsapásába.

Szerettem a csávót, főleg ahogy játszott, a csElei is legalább olyan cifrák voltak, mint ez a káromkodása:-)

dzső (törölt) 2010.05.25. 14:42:11

Képzeld egyszer beszéltem Détárival és nagyon durva volt azt mondta az akkori csapatáról h :kladhfjkésbhgvéhgvno ehcgéavhno écmgherizfjslhgasfljgarklhgblahndfgbleáj
állat jó sztori mi?

Styxx 2010.05.25. 14:55:55

@www.Bisex.hu:
Ahogy elnézem a nicked, arra tippelek, hogy mégiscsak elolvastad az angol feliratos verziót és az "suck my dick" meg az "I f... you in the mouth" részek nyűgözhettek le:-)

Rántott máj (törölt) 2010.05.25. 23:12:05

Amugy ha jol tudom, Szavicsevics montenegroi es nem szerb allampolgar (jo, 1999-ben meg nem volt fuggetlen Montenegro).

Mike79 2010.06.09. 09:10:29

Tényleg gond nélkül folytatja az interjút, és ahogy megmutatta, hogy hogyan kell kezelni az "incidenseket", úgy mondta rezzenéstelen arccal, hogy a leendő (szerb vs horvát) meccsen az a legfontosabb, hogy minden tisztán és incidens nélkül történjen... :D
süti beállítások módosítása